Når regnskapskurs blir helbredelsesmøte :)

Min facebookvenn Torben fra Danmark legger ut mange vitnesbyrd om helbredelser og mennesker som tar imot Jesus som sin frelser. Torben er leder for en misjonsorganisasjon som heter Oplev Jesus (www.oplevjesus.dk) «som har til formål å forkynne evangeliet og vise, at Gud er en personlig Gud, som frelser, helbreder og setter mennesker fri i dag». I tillegg leder og driver han en disippeltreningsskole, Pionerskolen, (www.pionerskolen.dk)

Jeg må si jeg har veldig sans for deres måte å tenke og drive arbeidet på. Med en aktiv holdning til personlig trening og oppfølging av nyfrelste og «gammelfrelste», slik at de igjen er stand til å trene andre til å gjøre det vi all hovedsak er satt til å gjøre her på jorda, nemlig: Forkynne de gode (glade) nyhetene, helbrede dem som er syke, ta seg av de som er fattige, sette i frihet dem som er bundet…….  Minner meg veldig om Jesus og det han modellerte og trente sine disipler opp til.

For et par dager siden skriver Torben dette på facebook veggen sin:

«Er på regnskabskursus. I Pausen blev en dame fra klassen helbredt foran halvdelen af klassen. Nu går snakken helt vildt og andre har spurgt om forbøn og de snakker alle om det 😉 Fedt. Hvor er regnskabskursus dog spændende ;)»

Dagen etter skriver han dette på facebookveggen:

«Wow. Er lige kommet i skole (Er på regnskabskursus) og så fortalte hende jeg kort bad for i går, at hun er rigtig rystet. Da hun vågnede i morges var det som en drøm. Smerterne var væk og hun kunne nu løfte hendes arm, hvilket hun ikke har kunne i mange år. Vildt. Jeg bad kun for hendes hånd og Gud helbredte hendes ben, arme osv. Bliver en rigtig spændende dag i dag ;)»

Da kursdagen var over legger han inn denne meldingen på FB veggen;

«Så blev 3 flere fra klassen helbredt. Vi havde lige haft en lille helbredelsesmøde i «ryge» pausen. Hvor er det fedt. Det er tidligere bankass og direktør jeg går med :)»

Jeg elsker slike hverdagshistorier. Det burde ikke være unntaket, eller forbeholdt noen enkeltpersoner å få oppleve dette.

Evangeliet og Guds rike er gitt til ALLE som tror på Jesus Kristus og tatt imot Han som sin frelser (fra synd, inkluderer evig liv) og gjort Han til Herre (inkluderer å ha vår himmelske Pappa til en kjærlighetsfylt sjef / leder her på jorda)  I Bibelen står det at Guds rike, altså himlenes rike (som vi ber om i Fader vår) er i oss, i den som tror. Det er kommet dit og virker  ved Den Hellige Ånd som troende tar imot ved frelsen, men som man også stadig kan bli fylt opp av. «Bli fylt av Ånden» sier Paulus.

Det er viktig å ikke ende opp der, at man bare har et kjærlighetsforhold til en bok og ikke til Forfatteren av boken. Det er Den hellige Ånd som gjør levende! (1 Kor 3) Sørgelig nok er det en del kristne som kun lever etter boken, som en slags oppskrift på rett liv og levesett. Og utelater en veldig stor del av innholdet i boken, nemlig fokuset på Den Hellige Ånd, Han som bringer liv og sterke erfaringer med Guds kraft og kjærlighet.

Jeg spør meg mange ganger, hvordan i alle verden det er mulig å overse dette? Men så innser jeg vell at det dypest sett bunner i mye frykt hos mange for det overnaturlige livet. Særlig her i den vestlige, moderne og rasjonelle verden. For mange blir det for uforutsigbart, ukontrollerbart og dermed ubekvemt. Og det er selvsagt en en fare for det, men man bør ikke ende opp med å «kaste ut babyen med badevannet«. Faktisk ganske alvorlig i dette tilfellet, når Bibelen sier. «Bokstaven slår ihjel, men Ånden gjør levende» (1 Kor 3) Derfor;

Bibelen, sammen med Ånden, må gå hånd i hånd. Det må være likevekt på vekstskålen. Eller, for å bruke en annen metafor; en fugl må ha 2 like store vinger for å kunne klare å fly og fly rett. Mange befinner seg enten langt ute på den ene siden eller den motsatte siden. Cluet er å få balanse.

Vell, uansett mine egne betraktninger rundt forholdet mellom Ordet og Ånden, så er vitnesbyrdet til Torben uansett en oppmuntring til oss ALLE kristne om å være frimodige, gjøre det så enkelt og naturlig som mulig og regne med at Gud backer opp. Enkel barnlig tillit er ofte det beste. Good luck!

Posted on 15. november 2011, in Historier om bl.a helbredelser and tagged . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: